Що приготувати на Трійцю 2024: меню до свята

Трійця або Зелені свята – одне з важливих християнських свят, яке відзначається на 50-й день після Великодня. У цей день існують свої обмеження та традиції: зокрема, заведено накривати стіл з особливими стравами. Відомо, що на Трійцю близьких частували випічкою, млинцями, оладками, м’ясними та рибними стравами. Традиційно на стіл ставили страви з великою кількістю зелені – як символ літа та страви з яйцями – як символ сонця.

Що приготувати на Трійцю:

1.Салат з куркою, яйцями та зеленню

Для цієї страви вам знадобиться: відварене або копчене куряче філе (300 г), огірки (300 г), 3 яйця, 3 зубчики часнику, кінза та кріп на свій смак та дрібка солі та перцю.

Яйця відваріть, наріжте кружальцями або часточками. Огірки наріжте кружальцями. Куряче м’ясо – смужками. Зелень добре промийте та дрібно наріжте. Часник пропустіть через прес. Заправити салат можна майонезом, сметаною або сумішшю з олії з лимонним соком – на ваш розсуд. Замість курячого м’яса до салату можна додати козячий сир або (м’який) сир – теж вийде дуже смачно.

2.Зелений борщ

Для зеленого борщу вам знадобиться: щавель (500 г), 3-4 картоплини, 1 морква, 1 цибулина, 3 яйця, 100 г сметани, 2 літри м’ясного чи овочевого бульйону, сіль, перець, зелень на свій смак.

Наріжте картоплю кубиками, моркву натріть на тертці, цибулю дрібно порубайте. У киплячий бульйон додайте картоплю, моркву та цибулю. Варіть до готовності картоплі. Наріжте щавель і додайте у суп. Варіть ще 5 хв. Вбийте яйця, перемішуючи суп, і варіть ще 2-3 хвилини. Подавайте зі сметаною та свіжою зеленню.

3.Шоколадні млинці

Для цього десерту вам знадобиться: 1 яйце, 3 ст. л. цукру, дрібка солі, молоко (250 мл), борошно (200 г), вода (250 мл), 2 ст. л. не солодкого какао-порошку, 2 ст. л. олії.

Яйця злегка збийте, додайте цукор, сіль і какао-порошок. Ретельно перемішайте інгредієнти та влийте холодне молоко. Всипте просіяне борошно і замісіть тісто міксером. Потім поступово вливайте воду. Вливайте в тісто олію і знову перемішайте. Залиште тісто на 20 хвилин. Посмажте млинці на сковороді та за бажанням наповніть бананом, полуницею або сиром.

Джерело: prm.ua