СК “Прометей” припинив існування: його президент заявив про тиск правоохоронців

Спортивний клуб “Прометей” припинив своє існування.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук заявив президент клубу Володимир Дубинський.

Президент СК “Прометей”, професіональної волейбольної ліги України, а також віцепрезидент Федерації волейболу України Володимир Дубинський оприлюднив пост, в якому заявив про припинення існування волейбольного та баскетбольного клубів “Прометей”. Причиною такого рішення він назвав тиск з боку правоохоронних органів на бізнес.

“Вимушений повідомити, що “Прометей” – багаторазовий чемпіон України, постійний учасник єврокубкових змагань, та спортивна академія “Прометей” відсьогодні припиняють своє існування через тиск правоохоронних органів. Я своєю чергою складаю свої повноваження президента ПВЛУ та віцепрезидента ФВУ”, – повідомив він.

За словами Дубинського, його звинуватили у відмиванні коштів через клуб, однак нічого не виявили. Попри відсутність порушень закону, президент “Прометею” зазначив, що клуб поніс репутаційні збитки, через що втратив фінансування, що також стало причиною припинення існування.

“Ми втратили фінансову підтримку меценатів, які не готові зазнавати репутаційних втрат через свої наміри спонсорства українського спорту. Сама суть їхньої залученості до спорту – це репутаційні надходження, які у нас забрали силові структури ще на етапі розслідування, роблячи його гучним”, – написав Дубинський.

Таким чином чоловіча волейбольна команда клубу “Прометей”, найімовірніше, не представлятиме Україну на рівні єврокубків. Команда з Дніпра вже у вересні мала виступити у відборі Ліги чемпіонів сезону 2024/25 і гарантувала собі місце у Кубку виклику з волейболу, пише Суспільне Спорт.

Баскетбольна команда від початку повномасштабного російського вторгнення виступала в Латвійсько-естонській лізі, де здобула два титули поспіль. Однак “Прометей” в липні підтвердив повернення у чемпіонат України 2024/25. Відтак слобожанські баскетболісти не виступатимуть у внутрішніх українських змаганнях.

Раніше повідомлялося, що 7 серпня оперативники Департаменту стратегічних розслідувань та слідчі ГУНП за процесуального керівництва Офісу Генпрокурора провели слідчі дії у приміщеннях Дніпровської міськради, комерційних офісах та за місцями проживання фігурантів.

Слідство встановлює причетність до оборудок двох братів-підприємців, які за допомогою місцевих посадовців налагодили масштабну схему з привласнення державних коштів шляхом завищення вартості проведених робіт та необхідних товарів. За інформацією ЗМІ, ідеться про братів Володимира та Леоніда Дубинських.

Нагадаємо, на початку року чернівецький футбольний клуб “Буковина” отримав нового титульного спонсора. Ним стала компанія Dmart, головою якої є український бізнесмен Володимир Дубинський.

СК “Прометей”: що відомо?

Клуб створений 1 січня 2022 року на базі “Дніпра”.

Волейболісти три останні сезони завершували виступи у Суперлізі з медалями. Також в доробку “Прометея” — “бронза” перерваного сезону 2021/22, а також два поспіль “золота” чемпіонату України серед чоловіків.

Волейболісті двічі поспіль виходили у фінал Кубка України, а у 2023-му досягли фіналу Суперкубка, однак тріумфувати волейболістам не вдалось.

Жіноча команда клубу “Прометей” — чемпіонки чотирьох останніх розіграшів жіночої Суперліги з волейболу. Більше титулів в історії мають лише три клуби: “Хімік” (дев’ять), “Круг”, “Іскра” (по шість).

Також волейболісти триразові володарки Суперкубка та дворазові Кубка України.

У січні 2024 “Прометей” став першим українським клубом за понад 20 років, що вийшов до плей-оф жіночої Ліги чемпіонів.

Баскетбольний клуб “Прометей” у Єврокубку у сезоні 2023/24 зупинилася за крок від повторення клубного рекорду — поступилася у чвертьфіналі французькому “Буру”.

“Прометей” двічі поспіль ставав чемпіоном Латвійсько-естонської ліги з баскетболу. Український клуб — перший дворазовий чемпіон в історії турніру, що проводиться з 2018 року.

Джерело: molbuk.ua