Нестача кісткової тканини більше не завадить та чому використовують ультракороткі зубні імплантати

імплантація зубів

Дієвою альтернативою класичним стоматологічним імплантатам, виступають ультракороткі зубні імплантати. Вони призначаються для пацієнтів, у яких прослідковується нестача кісткової тканини при встановленні класичних імплантатів. Також ультракороткі імплантати допомагають зафіксувати зубні протези, естетичний вигляд та надійна фіксація яких зберігається на високому рівні. 

У яких випадках заведено використовувати ультракороткі зубні імплантати

Як зазначалося вище, в першу чергу їх використання необхідне у ситуаціях, коли прослідковується недостатня кількість кісткової тканини. Особливо актуальна така процедура для пацієнтів, у яких замало кісткової тканини в нижній щелепі або в задніх відділах верхньої. При цьому, ультракороткі імплантати можуть встановлюватися без необхідності проведення остеопластичних процедур.

Крім цього, використання таких стоматологічних аксесуарів доцільне у наступних випадках:

  • при періодонтальній хворобі та вікових змінах щелепи;
  • під час протезування в задніх відділах щелепи;
  • у пацієнтів з обмеженими можливостями щодо хірургічних втручань.
ультракороткі зубні імплантати

Переваги

Без зайвої хірургії 

Кожен трансплантант потребує мінімальної кількості хірургічного втручання. Це мінімізує ризик появи ускладнень, період відновлення становить всього декілька днів. 

Надійно та доступно 

При використанні ультракоротких трансплантатів можна уникнути проведення дорогих та складних стоматологічних маніпуляцій щодо нарощування кістки чи стосовно підняття синуса. 

Швидкість лікування 

При використанні ультракоротких імплантатів в стоматології, знижується необхідність в проведенні додаткових хірургічних втручань. Лікування конкретного зуба проводиться досить швидко.

Зручно

Зазначені стоматологічні аксесуари можуть бути використані навіть для людей похилого віку з хронічними захворюваннями. Короткі імплантати дозволяють отримувати високі естетичні та функціональні результати при лікуванні зубів у людей даної групи.

Без ризику

Через невелику довжину імплантатів, яки використання не призводить до отримання будь-яких ускладнень. Анатомічна структура не пошкоджується, гайморові пазухи та нижньощелепний нерв залишаються недоторканими. 

ультракороткі імплантати

Технічні особливості

Надкороткі імплантати зазвичай мають довжину від 4 до 6 мм. Але це не заважає їм мати достатній діаметр для забезпечення необхідної стабільності у щелепі. Вони ефективно розподіляють навантаження на кістку. 

Використовуються зазначені стоматологічні девайси виключно при наявності у пацієнта щільної кісткової тканини, навіть при її мінімальній кількості. Це необхідно для забезпечення стабільності імплантату. 

Вони є важливим інструментом в руках досвідченого стоматолога. Пацієнтам зазначені аксесуари забезпечують ефективне відновлення кількості кісткової тканини.