Чернівецька облрада просить присвоїти одній із військових частин ім’я Леоніда Каденюка


Чернівецька обласна рада просить присвоїти одній із військових частин ім’я льотчика-космонавта, Героя України Леоніда Каденюка. Відповідне звернення до Міністерства оборони України під час сесії ухвалили депутати.

Про це зазначається на Facebook-сторінці обласної ради.

Як ідеться у тексті документа, Леонід Каденюк служив у військовій авіації, мав звання генерал-майора Збройних сил України. Обіймав посади начальника управління авіації Сил протиповітряної оборони України, помічника Президента України з питань авіації й космонавтики, радника Прем’єр- міністра та Голови Державного космічного агентства.

“У своїй суспільно-політичній та громадській діяльності Леонід Костянтинович продовжив справу свого життя. Як народний депутат України займався питаннями покращення соціального забезпечення військовослужбовців та авіаторів, а на посаді заступника голови Комітету з національної безпеки та оборони ініціював ідею створення в Україні національного загону космонавтів.

Леонід Каденюк був справжнім українцем, патріотом своєї держави: він полетів у Всесвіт із жовто-блакитним прапором і Гербом України, завдяки йому у 1997 році вперше над планетою лунав Гімн України. Тож пропонуємо увіковічити пам’ять про Леоніда Костянтиновича, відтак присвоївши його ім’я одній із військових частин України”, – сказано у зверненні.

Джерело: molbuk.ua