Буковинський капелан освятив великодні страви на фронті (ФОТО)
Військовий капелан з Чернівців Василь Гасинець освятив великодню їжу для українських військових у Донецькій області. Страви освячували у касках, картонних ящиках та кошиках.
Про це він розповів у коментарі Суспільному.
Великодня їжа. Фото: Василь Гасинець
За словами Гасинця, освячення страв розпочалося у суботу. Загалом капелан провів службу у п’яти містах та освятив страви декільком сотням військових.
– Я тут збагачуюся духовно. Це моя проща та мій державний обов’язок служити там, де люди не можуть піти до храму. Хочу, що військові відчули, що вони не покинуті, а потрібні нашому народу, — каже Гасинець.
Отець Василь Гасинець з військовослужбовицями.
Отець Василь Гасинець за час повномасштабного вторгнення втретє на Великдень освячував їжу на фронті. З 2014 року він постійно їздить на позиції українських військових як волонтер та священник.