П’ять ознак того, що кіт – король вашого дому

Недарма ж коти є родичами царя звірів – лева

Маленьке полохливе кошеня, що обережно вивчає нову територію, досить швидко освоюється і в якийсь момент навіть може перетворитися на головного в домі. Недарма ж котики є родичами царя звірів – лева. DailyPaws розповідає про ознаки сходження на трон вашого дому його величності муркотуна.

Він не просить їжу – він просто бере її

Від цього пухнастого компаньйона не буде благальних поглядів. Він швидко роззирнеться навкруги і просто візьме те, що у вас на тарілці. Ні, йому не потрібен ваш дозвіл.

Як реагувати на таку поведінку? Під час їжі тримайте одну руку вільною, щоб лагідно, але впевнено відштовхнути маленького хижака від столу.

1

Вітальня перетворилась на котячий спортзал

Кімната, що раніше радувала вас ретельно підібраним декором та милими і крихкими дрібницями, тепер стала ідеальним ігровим і спортивним майданчиком для вашої домашньої пантери. Тут «виросли» котячі дерева, з’явились острівці дряпок, а вам треба уважно дивитися під ноги, щоб не перечепитись через котячий тунель.

Кіт не соромиться піти в туалет, коли ви якраз прибираєте там

Якщо коту терміново треба в туалет, навряд його щось зупинить. Навіть якщо людина якраз в процесі прибирання лотка. Сприймайте це як комплімент, адже коти зазвичай люблять ходити в туалет на самоті. А ще подякуйте, що не треба прибирати двічі поспіль.

У ліжку ви висовуєте ноги з-під ковдри

Нічне полювання на ноги опікуна більше притаманне для кошенят, але й дорослі коти час до часу не проти освіжити інстинкти, особливо о третій ранку.

Та ви вже помітили, що краще спати, висунувши ноги з-під ковдри – так вони менше спокушають котика перервати ваш міцний сон, ніж коли заховані від його очей.

1

Автоматична доставка для кота

Щоб не втрапляти у незручні ситуації перед котом, коли забули купити йому ласощі, нову іграшку чи котячу м’яту, ви налаштували періодичну автоматичну доставку товарів для кота. Ви маєте найбільшу з можливих знижок в зоомагазині, а ваш котик отримує вітальні листівки і подарунки від них.

***

З одного боку вам може здатися, що хтось тут знахабнів, і це не ви. З іншого, вітаємо – ви змогли прийняти в сім’ю нового друга і створити йому умови, де він почувається безпечно і комфортно.

Джерело